LOW CARB E-KUCHAŘKy

od Lucky Grusové

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"17ee7":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"17ee7":{"val":"hsla(var(--tcb-main-master-h, 210), var(--tcb-main-master-s, 77%), var(--tcb-main-master-l, 54%), 1)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"17ee7":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
PROHLÉDNOUT
__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Čokoládové low carb piškotové těsto

Od: Petra / LadyLowCarb


S low carb jsem v roce 2018 začínala tak, že jsem nic nepočítala, jen jsem si připravovala jídlo z tzv. seznamu povolených potravin.

Po pěti týdnech na poměrně striktní low carb stravě jsem dostala chuť zaexperimentovat s pečením. K rannímu jogurtu s nasekanými ořechy mě lákalo něco zakousnout.

Tipy na low carb čtení:

JAK PÁLIT A NEUKLÁDAT

Přečtěte si, jak se vědci spletli s jídlem, pohybem a pálením tuků.

Fitplan.cz


VOŇAVÁ KUCHAŘKA

Nejlepší low carb tištěná kuchařka pro nízkosacharidové vaření od Lucky Grusové.

Paleosnadno.cz

Doma už jsem byla vybavená novými surovinami na pečení, mohla jsem se pustit do čokoládového „piškotu“.

Prvně jsem také použila xylitol, low carb cukr. Chuť má trochu jinou než klasický bílý cukr, ale sladké to je.

Mile mě překvapilo, že po ochutnání piškotu mě to netáhlo zpátky k pekáčku uříznout si další kousek. Spíš jsem tuhle čokoládovou dobrotu měla jako bonusové přilepšení k víkendové snídani.

Základní low carb piškotové těsto

No jo, jako pečení s klasickou moukou to není, proto piškotu musíme co nejvíce pomoct, aby zůstal nadýchaný. K tomu dopomohl správně našlehaný sníh z bílků.

Doporučuji, vyndejte si všechny suroviny předem z lednice. Sníh se bude lépe vyšlehávat, to samé žloutky, navíc kypřicí prášek je malý vztekloun – nemá rád velké rozdíly v teplotách u surovin, kam se přidává.

Zapomenete-li vyndat vajíčka včas z lednice, přidejte na začátku šlehání lžíci horké vody, abyste teplotu vyrovnali.

Kypřicí prášek bez fosfátů

Kypřidlo jsem použila s vinným kamenem, obvyklé pečicí prášky obsahují fosfáty a škrob, který je při nízkosacharidové dietě nepříliš vhodný.

Jako kypřidlo se na low carb dá s přehledem použít jedlá soda. Dává se jí míň než pečicího prášku, v těstě by měla být kyselinotvorná potravina (v případě tohoto receptu je to čokoláda).

TIP: Než vyložíte pekáček pečicím papírem, vytřete dno a stěny máslem. Papír se na stěny hezky přilepí a bude držet tvar.

Petřin nízkosacharidový newsletter

pro dámy

Jednou za čas užitečné LOW CARB tipy a recepty do vašeho e-mailu? Přihlaste se k odběru:

Váš e-mail je u mě v bezpečí, čtěte Zásady ochrany soukromí

Univerzální low carb piškot

Tenhle low carb piškot je skvělým základem pro další experimenty při přípravě nízkosacharidových dezertů.

Ozdobte jej krémem z mascarpone, použijte jej jako tmavý piškot pro dezert do skleničky proložený vrstvami bílé zakysané smetany.

Konzistence upečeného piškotového těsta připomíná brownies, dobře si jej dovedu představit jako oplatku pro nějakou fajnovou keto zmrzlinu.

low carb piškot

Čokoládový low carb piškot

Základní čokoládové těsto z mandlové mouky. 
Chutnalo? Ohodnoťte prosím recept:
4.67 z 3 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření, pečení: 30 min
Čas celkem: 50 min
Porce: 4
Autor: LadyLowCarb.cz

POTŘEBUJEME

POSTUP

  • Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • Do vodní lázně dáme rozpustit čokoládu, přidáme 3 lžíce smetany.
  • Pekáček o straně cca 20 cm vyložíme pečicím papírem.
  • Vejce opatrně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  • Bílky ušleháme v tuhý sníh, pokud jste vejce vyndali z lednice, přidejte na začátku šlehání k bílkům lžíci horké vody, a také špetičku soli.
  • Žloutky, xylitol a lžíci horké vody našleháme elektrickým šlehačem.
  • K žloutkové směsi přidáme rozpuštěné kakao a zbytek smetany. Promícháme, aby se vše spojilo.
  • Přisypeme mandlovou mouku, kakao a lžičku kypřicího prášku z vinného kamene.
  • Opatrně promícháme, nakonec lehce stěrkou vmícháme ušlehaný sníh.
  • Směs nalijeme do pekáčku a dáme péct zhruba na 30 minut.
  • Po půl hodině vyzkoušejte špejlí, zda je upečeno. Je-li špejle suchá, vyndáváme z trouby a necháme vychladnout.
  • Zchladnutý dezert krájíme a podáváme.

Poznámka k receptu:

Tento “moučník” je skvělým základem pro low carb dezerty: s krémem z mascarpone nebo jako oplatka ke keto zmrzlině.
 
Pečený piškot vyjde zhruba na 4 porce.

Orientační výživové hodnoty na 1 porci:

Množství: 1porce ze 4 | Kalorie: 365kcal | Sacharidy: 14g | Bílkoviny: 12g | Tuky: 30g
Líbí se vám recept?Další porci low carb inspirace najdete na mém Pinterestu!
Petra / LadyLowCarb

Zajímá mě vše kolem low carb stravování. Jsem certifikovaným absolventem kurzu výživový poradce (společnost Nutris®), nemám však lékařské vzdělání - mějte prosím na paměti, že každé lidské tělo reaguje na změny v jídelníčku jiným způsobem, proto se moje zkušenosti od těch vašich mohou lišit.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Kvalitní ořechy za výbornou cenu

>
Send this to a friend
Hezký článek z blogu LadyLowcarb.cz, tady je odkaz: https://ladylowcarb.cz/cokoladove-low-carb-piskotove-testo/