LOW CARB E-KUCHAŘKy

od Lucky Grusové

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"17ee7":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"17ee7":{"val":"hsla(var(--tcb-main-master-h, 210), var(--tcb-main-master-s, 77%), var(--tcb-main-master-l, 54%), 1)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"17ee7":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
PROHLÉDNOUT
__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Kedlubnové brambory

Od: Petra / LadyLowCarb


Low carb znamená omezení klasických příloh, ať už těstovin, brambor nebo rýže. Čím přísnější nízkosacharidovou dietu nasadíte, tím budete muset být víc opatrní.

Dnes mám tip na fajn LC přílohu: Místo klasických brambor si uvařte kedlubnu!

Tipy na low carb čtení:

JAK PÁLIT A NEUKLÁDAT

Přečtěte si, jak se vědci spletli s jídlem, pohybem a pálením tuků.

Fitplan.cz


VOŇAVÁ KUCHAŘKA

Nejlepší low carb tištěná kuchařka pro nízkosacharidové vaření od Lucky Grusové.

Paleosnadno.cz

Žádné klepání na čelo, kedlubnové brambory jsou velmi dobré, a pokud je správně ochutíte, dost možná si na nich pochutnáte víc než na klasických bramborách.

Recept na kedlubnové brambory je jednoduchý, rychlou low carb přílohu zvládnete servírovat na talíř do 30 minut.

Jak uvařit kedlubnové brambory?

Kedlubnové brambory jsou nejlepší z mladých kedluben. Nepoužívejte staré kedlubny, ty jsou uvnitř dřevnaté, vlákna se nerozvaří a budou vám při jídle zůstávat v puse.

Kedlubny jednoduše zbavíte natě, oloupete a nakrájíte na stejně velké kusy podobně, jako byste připravovali brambory.

Poté je uvaříte ve slané vodě a servírujete jako nízkosacharidovou přílohu k obědu nebo k večeři.

S jakým kořením kedlubnové brambory uvařit

Kedlubny samy o sobě nemají výraznou chuť, o to vstřícněji přijímají vůni koření, se kterým je připravíte.

Aby kedlubnové brambory co nejvíce připomínaly ty klasické, přidejte k nim při vaření drcený kmín.

TIP: Podívejte se na další recepty na low carb přílohy

Ke kedlubnám můžete přidat žlutou kurkumu.

Říká se, že kurkuma se ke kedlubnám přidává, aby získaly žlutou bramborovou barvu. Síla kurkumy však spočívá s látce zvané kurkumin.

Mnohé vědecké studie prokázaly, že kurkumin má v mnoha směrech pozitivní vliv na naše zdraví. Je známý zejména pro své silné protizánětlivé a antioxidační účinky.

Nebojte se proto kurkumu při vaření ke kedlubnovým bramborám přidat.

Kedlubnové brambory vařte v dostatečně osolené vodě.

Petřin nízkosacharidový newsletter

pro dámy

Jednou za čas užitečné LOW CARB tipy a recepty do vašeho e-mailu? Přihlaste se k odběru:

Váš e-mail je u mě v bezpečí, čtěte Zásady ochrany soukromí

Jak kedlubnové brambory chutnají?

Kedlubna má mírně nasládlou chuť, která se vařením ve slané vodě s kořením lehce zvýrazní.

Neřekla bych, že kedlubnové brambory chutnají stejně jako ty normální, ale jistá podobnost tam je. V každém případě jsou důstojnou přílohou k plátku masa, k rybě, nebo jako základ do zeleninového LC salátu.

Vhodné pro jakýkoliv výživový styl

Kedlubnové brambory jsou vhodné nejenom pro low carb, ale i pro její přísnější formu, ketogenní dietu.

Jsou ideální pro vyznavače paleo, primal, vegetariány i vegany. Kedlubna je přirozeně bezlepková, ocení ji celiaci.

Vyzkoušejte kedlubnové brambory zejména v letní sezóně kedluben, kdy se dají koupit za dobrou cenu. Občas slýchávám, že low carb strava je drahá, neváhejme tedy využít sezónní suroviny a vařit právě z nich.

kedlubnové brambory recept

Kedlubnové brambory

Rychlá a chutná nízkosacharidová low carb příloha.
Chutnalo? Ohodnoťte prosím recept:
5 z 3 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 5 min
Vaření, pečení: 25 min
Čas celkem: 30 min
Porce: 2
Autor: LadyLowCarb.cz

V kuchyni se neztratí:

POTŘEBUJEME

  • 500 g kedlubna (2 větsí kusy)
  • Kurkuma mletá (špetka)
  • drcený kmín (špetka)
  • petrželka (nať na ozdobu)

POSTUP

  • Kedlubny zbavíme natě, oloupeme a pokrájíme na kostky přibližně stejně velké.
  • Dáme vařit do dostatečně osolené vody, do které jsme přidali kurkumu a drcený kmín.
  • Vaříme asi 25 minut nebo do změknutí – kontrolujte vidličkou, kousky kedluben by měly být měkké.

Poznámka k receptu:

Kedlubnové brambory podáváme jako low carb přílohu, můžeme zaprášit drceným kmínem a polít rozpuštěným máslem. Ozdobíme natí zelené petrželky.

VYBAVENÍČKO K LOW CARB VAŘENÍ:

Orientační výživové hodnoty na 1 porci:

Množství: 250g | Kalorie: 76kcal | Sacharidy: 9g | Bílkoviny: 5g | Tuky: 0.35g
Líbí se vám recept?Další porci low carb inspirace najdete na mém Pinterestu!
Petra / LadyLowCarb

Zajímá mě vše kolem low carb stravování. Jsem certifikovaným absolventem kurzu výživový poradce (společnost Nutris®), nemám však lékařské vzdělání - mějte prosím na paměti, že každé lidské tělo reaguje na změny v jídelníčku jiným způsobem, proto se moje zkušenosti od těch vašich mohou lišit.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Kvalitní ořechy za výbornou cenu

>
Send this to a friend
Hezký článek z blogu LadyLowcarb.cz, tady je odkaz: https://ladylowcarb.cz/kedlubnove-brambory/