Květáková kaše s vypraženou slaninou

Od: Petra / LadyLowCarb

Kvalitní MANDLOVOU MOUKU pro low carb koupíte výhodně

v e-shopu Grizly.cz


Květák, to je tutový low carb hit.

Kdo jej dříve nemusel, přijde mu brzy na chuť – květák je totiž velmi univerzální, jeho lehce netradiční chuť se dá krásně vyladit s ostatními LCHF vhodnými potravinami.

Tipy na low carb čtení:


JAK PÁLIT A NEUKLÁDAT

Přečtěte si, jak se vědci spletli s jídlem, pohybem a pálením tuků.

Fitplan.cz


VOŇAVÁ KUCHAŘKA

Nejlepší low carb tištěná kuchařka pro nízkosacharidové vaření od Lucky Grusové.

Paleosnadno.cz

Dokonce jsem někde viděla recept na květákovou kaši nasladko.

My se však budeme držet klasiky a vykouzlíme si z hlavičky květáku chutný nízkosacharidový oběd nebo večeři.

Aby se květáková kaše povedla hned napoprvé, půjčila jsem při vaření tipy od LUCKY GRUSOVÉ, české královny low carb / paleo receptů.

Opravdu dobré low carb recepty jsou často o jemných fineskách, na které při prvních pokusech vůbec nemusíte přijít.

Květák jako low carb příloha

Květák je ideální nízkosacharidovou náhražkou za obiloviny a luštěniny.

TIP: Kromě květákové kaše se z něj dá připravit květáková rýže, která se texturou podobá rýži klasické.

Květák by se při přípravě měl “omastit”, aby zasytil na delší dobu.

K přípravě květákové kaše potřebujete kromě květáku mozzarellu, čerstvý sýr a plátky slaniny.

Slaninu nakrájíme na kostičky, osmažíme, a posypeme jí květákovou kaši.

květáková kaše low carb

Květáková kaše s vypraženou slaninou

Chutný low carb oběd nebo večeře: budete se olizovat až za ušima!
Chutnalo? Ohodnoťte prosím recept:
0 z 0 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření, pečení: 30 min
Čas celkem: 40 min
Porce: 2
Autor: LadyLowCarb.cz

POTŘEBUJEME

  • 1 ks květák
  • 125 g Mozzarella (1 bochánek)
  • 100 g čerstvý sýr (např. President)
  • 200 g slanina
  • 1 lžička vepřové sádlo
  • máslo (na polití květákové kaše)

POSTUP

  • Květák omyjeme pod teplou tekoucí vodou, osušíme a odkrojíme košťál. 
  • Omytý květák rozdělíme na růžičky a dáme jej vařit do osolené vody. Mějte trpělivost, květák by měl být opravdu měkký, aby šel dobře ušlehat na kaši.
  • Jakmile je květák uvařený, slijeme vodu (vývar pak můžete použít k dalšímu vaření). Květák jemně vymačkáme přes utěrku, nemusí být úplně dosucha, ale čím víc vody z něj vymačkáme, tím lépe; květáková kaše má totiž tendenci pouštět na talíři vodu, po okrajích kaše se pak mohou tvořit nepěkné „kaluže“.
  • K vymačkanému květáku přidáme čerstvý sýr a rozmixujeme. Květáková kaše je stále dostatečně horká, aby se v ní rozpustily kostičky mozzarelly. Tu vyjmeme z balení, slijeme z nálevu a nakrájíme na malé kousky, které zamícháme do kaše.
  • Mezitím si na pánvi rozpustíme lžičku sádla. Slaninu nakrájíme na proužky a na rozehřátém sádle upražíme dokřupava. Plotýnku to chce mít zapnutou na vyšší teplotu. 
  • Květákovou kaši servírujeme na talíř, vrch polijeme rozpuštěným máslem, ozdobíme slaninou. Na kraj talíře přidáme přílohu ze syrové zeleniny, jak kdo má rád.

Poznámka k receptu:

Z množství podle tohoto receptu připravíte zhruba 2 porce pro lowcarbí hladovce.

VYBAVENÍČKO K LOW CARB VAŘENÍ:

Líbí se vám recept?Další porci low carb inspirace najdete na mém Pinterestu!
Petra / LadyLowCarb

Zajímá mě vše kolem low carb stravování. Jsem certifikovaným absolventem kurzu výživový poradce (společnost Nutris®), nemám však lékařské vzdělání - mějte prosím na paměti, že každé lidské tělo reaguje na změny v jídelníčku jiným způsobem, proto se moje zkušenosti od těch vašich mohou lišit.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Kvalitní ořechy za výbornou cenu

>
Send this to a friend
Hezký článek z blogu LadyLowcarb.cz, tady je odkaz: https://ladylowcarb.cz/kvetakova-kase-s-vyprazenou-slaninou/