Masové kuličky snadno upravíte pro low carb stravovací styl, ani není třeba lámat si hlavu a složitě upravovat původní recept.
Receptů na masové kuličky najdete nepřeberné množství, já je připravuju se sýrem Mozzarella, zadělávám je smetanou, aby byly šťavnatější.
Tipy na low carb čtení:
Přečtěte si, jak se vědci spletli s jídlem, pohybem a pálením tuků.
Nejlepší low carb tištěná kuchařka pro nízkosacharidové vaření od Lucky Grusové.
Ke kuličkám dělám omáčku z rajčat. Rajčata kupuji sterilovaná, loupaná.
Kombinace masových kuliček a rajčatové omáčky je osvědčená a chutná jednoduše fajn, jako příloha se hodí květáková nebo batátová kaše.
Pečení masových kuliček
Kuličky peču v troubě, je to jednodušší, než je smažit na pánvi.
Před tvarováním kuliček si namočte ruce do studené vody, masová směs se nebude lepit na dlaně. Další možnost je tvarovat kuličky pomocí lžíce.
TIP: Masové kuličky se skvěle hodí jako pohoštění na low carb / keto párty. Jen do nich před upečením zapíchněte párátka.
Snažte se, aby byly masové kuličky stejně velké, propečou se rovnoměrně. Schválně jsem se dívala, kolik váží masová směs na jednu kuličku. Navážila jsem 15 g.
[thrive_leads id=’2169′]
Pokud kupujete mleté maso z obchodu, zkontrolujte, zda již není osolené (často bývá!).
Když mám čas, melu si maso doma, dostala jsem k narozeninám tenhle boschácký mlýnek na maso (a spokojenost!)
Jestliže si maso melete sami doma, jsou vhodné tučnější druhy masa, např. plecko. Příliš libové maso se na masové kuličky nehodí, jsou pak zbytečně přesušené.
Rychlé tipy
Mozzarella podrží směs pohromadě, není nutné přidávat vejce.
Nemusíte kuličky péct v troubě, další varianta je připravit je na pánvi, usmažte je třeba na sádle. Pak však u plotny musíte stát a bedlivě kuličky obracet.
Masové kuličky s mozzarellou
Equipment
- Low carb Voňavá kuchařka
- Mlýnek na maso Bosch
- Pekáček Tescoma 24×24 cm
Ingredients
- 600 g mleté maso tučnější
- 50 ml smetana na šlehání min. 30 %
- 220 g Mozzarella
- 1 lžíce zelená petrželka nasekané lístky
- Sůl
Instructions
- Zapneme troubu na 170 °C.
- V míse smícháme mleté maso, osolíme (pokud jste již nekoupili mleté maso, které je osolené!), přidáme smetanu.
- Česnek oloupeme, stroužky utřeme, přidáme k masu.
- Na hrubé části struhadla nastrouháme Mozzarellu. Nasekáme lístky petrželky a vše promícháme dohromady.
- Ruce namočíme do studené vody, odebíráme stejné množství masové směsi a tvarujeme kuličky. Ty klademe na plech vyložený pečicím papírem.
- Jakmile jsme zpracovali všechnu masovou směs, vložíme plech s kuličkami do trouby a pečeme zhruba 20-30 minut.