Mandlová mouka za super cenu u Grizly.cz - VYZKOUŠEJTE! »

low carb šunková pomazánka

Šunková pomazánka low carb

Nedávno jsme měli moc fajn rodinnou sešlost, připravila jsem pro rodinu šunkovou pomazánku s křenem. Bonus: je low carb! Respektive byla, ale to neznamená, že pomazánku co nevidět neudělám znova 😊

Zatímco rodina si ji mazala na plátky žitného chleba a na rohlíky, já jsem měla pomazánku s oopsie plackami. Oopsie placky jsou low carb verzí bezlepkového pečiva, recept na ně najdete TADY.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT:


>> Low carb e-kuchařky Lucky Grusové
Chcete zkusit low carb a nevíte, co vařit? Zkuste osvědčené recepty Lucie Grusové. Low carb, paleo, Whole30. Klikněte a podívejte se.

>> Kniha Jak pálit a neukládat
Vše, co jste chtěli vědět o spalování tuků - skvělá kniha od Petra Nováka, ve které vám vysvětlí, jak se vědci spletli s jídlem, pohybem i pálením tuků.

Recept na šunkovou pomazánku je jednoduchý, stačí mít kvalitní šunku (a pár dalších běžných nízkosacharidových surovin). Největší patlačka je pomazánku umixovat, s tím si však poradil můj elektrický sekáček.

low carb šunková pomazánka recept

Low carb šunková pomazánka

Výborná nízkosacharidová šunková pomazánka s křenem, mazaná na oopsie placce.
4.67 z 3 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření: 15 min
Porce: 4
Autor: Lady LowCarb

INGREDIENCE

  • 200 g šunka kvalitní
  • 80 g máslo povolené
  • 200 ml smetana na šlehání 30 % tuku a více
  • 2 lžičky citronová šťáva
  • křen strouhaný
  • sůl
  • pepř
  • bylinky a zelenina na ozdobu

PRACOVNÍ POSTUP

  • Šunku nakrájíme na kostičky, vložíme do elektrického sekáčku.
  • Přidáme šlehačku, povolené máslo, nastrouhaný křen, citronovou šťávu. Zlehka osolíme.
  • Vše rozmixujeme, pokud je potřeba, v průběhu mixování seškrabáváme pomazánku ze stěn nádoby a znovu mixujeme, až dostaneme krásně hladký vyšlehaný krém.
  • Šunkovou pomazánku mažeme na jakékoliv low carb pečivo, nebo na plátky zeleniny.

ŠIKOVNÉ VYBAVENÍČKO K LOW CARB VAŘENÍ:

Ještě pár slov k receptu:

Namazanou pomazánku posypte pepřem čerstvě mletým z mlýnku, ozdobte snítkou petrželky.
Líbí se vám recept?Další porci low carb inspirace najdete na mém Pinterestu!
Šunkovou pomazánku umixujte v elektrickém sekáčku
Hotová pomazánka

Tipy a rady

  • Šunku kupujte kvalitní, hodně na ní bude záležet. Mrkněte, jestli neobsahuje škroby. Co by naopak obsahovat měla (a to v množství hojném), je vysoké procento masa.
  • Záměrně neuvádím množství křenu do pomazánky. Křen má v průběhu roku různou sílu. Jinak štiplavý bude v sezóně čerstvě vytažený z půdy, jinak v zimě, kdy svoji sílu ztrácí. Vyzkoušejte opatrně, křen při strouhání štípe do očí, opravdu může mít grády, tak ať vás neodradí!
  • Místo křenu lze použít křenovou pastu (známá je pod označením Krenex). Pozor! Křenové pasty obsahují cukr, ale myslím, že za lžičku pasty v pomazánce vás nikdo přes prsty neklepne. Samozřejmě pokud jste na přísné ketogenní dietě, budete volit čerstvý křen.
  • Smetanu použijte tučnou, nad 30 %, tedy tzv. na šlehání. Žádnou na vaření s obsahem tuku kolem 12 %.
  • Máslo do pomazánky nechte předem povolit, vyndejte ho zavčasu z lednice, lépe se zapracuje.

Kniha Jak pálit a neukládat

Zjistit více

Vše, co jste chtěli vědět o spalování tuků - skvělá kniha od Petra Nováka, ve které vám vysvětlí, jak se vědci spletli s jídlem, pohybem i pálením tuků.

Stáhněte si ukázku knihy zdarma!

O autorovi

    Petra / LadyLowCarb

    Zajímá mě vše kolem nízkosacharidového stravování, jinak také low carb a její nejpřísnější verze, ketogenní dieta. Zkouším na sobě, jak lze snížením sacharidů ve stravě zhubnout a zlepšit si zdraví. Jsem certifikovaným absolventem kurzu výživový poradce (společnost Nutris®), nemám však lékařské vzdělání - mějte prosím na paměti, že každé lidské tělo reaguje na změny v jídelníčku jiným způsobem, proto se moje zkušenosti od těch vašich mohou lišit.


    >
    Sdílej s přáteli
    Hezký článek z blogu LadyLowcarb.cz, tady je odkaz: https://ladylowcarb.cz/sunkova-pomazanka-low-carb/