keto salát s chřestem

Low carb zeleninový salát s blanšírovaným chřestem a flank steakem

Low carb recept na letní salát s nízkým obsahem sacharidů, bez mléčné bílkoviny, vhodný i pro paleo dietu, keto friendly.
0 z 0 hodnocení
Print Pin
Course: salát
Cuisine: česká kuchyně
Prep Time: 20 min
Cook Time: 20 min
Servings: 1
Author: Lady LowCarb

Ingredients

  • 1/2 ks římský salát
  • 6-8 ks cherry rajčata
  • 1/2 ks žlutá paprika
  • 5 ks výhonky blanšírovaného chřestu
  • 100 g flank steak plátky
  • sůl
  • pepř čerstvý z mlýnku

Salátová zálivka:

  • 60 ml OLIVOVÝ OLEJ
  • 1 lžička hořčice hrubozrnná
  • 1 lžíce jablečný ocet

Instructions

  • Římský salát opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na sousta, která je lze nabrat vidličkou v vložit do úst.
  • Cherry rajčata omyjeme a pokrájíme na klínky. Papriku omyjeme a nakrájíme.
  • Na velký talíř rozložíme salát, poklademe rajčaty a paprikou, zlehka osolíme.
  • Na vrch položíme plátky flank steaku, podélně rozkrojený chřest. Maso osolíme a opepříme.
  • V šejkru připravíme salátovou zálivku: všechny tři ingredience důkladně proklepeme, až vznikne emulze – polotekutá zálivka na salát.
  • Přelejeme zálivkou salát a můžeme podávat!

Notes

Neseženete-li flank steak, připravte k salátu jakýkoliv jiný steak ze stařeného masa.