Go Back
holandský řízek low carb recept

Holandský řízek bez trojobalu

LadyLowCarb.cz
Low carb verze oblíbeného holandského řízku se sýrem, bez trojobalu.
5 z 2 hodnocení
Prep Time 30 min
Cook Time 30 min
Total Time 1 hr
Course Oběd, Večeře
Cuisine Česká kuchyně
Porce 2
Kalorie 330 kcal

Equipment

  • Low carb Voňavá kuchařka
  • Železná pánev DeBuyer 28 cm
  • Mlýnek na maso Bosch

Ingredients
  

  • 350 g vepřové maso bůček bez kosti, plecko
  • 150 g tvrdý sýr tučný kolem 45 % (Eidam, Gouda)
  • 1 lžíce petrželka sekané lístky
  • Sůl
  • pepř
  • voda
  • vepřové sádlo na smažení

Instructions
 

  • Maso semeleme na mlýnku, případně použijeme mleté koupené z obchodu.
  • Petrželku nasekáme, sýr nastrouháme, a přidáme ke směsi masa. Zalijeme dvěma lžícemi vody. Osolíme, opepříme, promícháme – hotovo, a jde se smažit.
  • Rozpálíme pánev s vyšší vrstvou oleje. 
  • Namočíme si ruce do studené vody a z masové směsi tvoříme malé placičky o pr. cca 6 cm, které uprostřed trochu smáčkneme, protože holandské řízky se při smažení lehce vyboulí.
  • Smažíme na sádle z obou stran dozlatova.

Notes

Z tohoto množství uděláme cca 10-12 holandských řízků. Podáváme s vhodnou low carb přílohou (u nás byly s batátovou kaší).
 
Nutriční hodnoty jsou počítány bez vepřového sádla, na kterém se holandské řízky smaží! Pro lehčí variantu je možné upéct holanďáky v troubě (pekáček vystlaný pečicím papírem).
Keyword Bez lepku, Keto, Low carb, Primal