Go Back
low carb jogurtový chleba recept

Jogurtový LC chléb

Chutný LC chléb ze směsi Topnatur, s přidáním vajec a jogurtu. Bezlepkový, vhodný pro low carb a ketogenní dietu.
Chutnalo? Ohodnoťte prosím recept:
5 z 3 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 10 min
Vaření, pečení: 1 hod
Čas celkem: 1 hod 10 min
Porce: 1 bochníček cca 400 g
Autor: LadyLowCarb.cz

POTŘEBUJEME

POSTUP

  • Zapneme troubu, předehřejeme ji na 170 °C.
  • Do mísy rozklepneme vejce a vyšleháme je elektrickým mixérem do pěny.
  • Přidáme bílý jogurt a chlebovou směs. Krátce promícháme mixérem, aby se všechny suroviny spojily dohromady.
  • Těsto necháme cca 2 minuty odpočinout.
  • Mezitím vyložíme plech pečicím papírem.
  • Z těsta tvarujeme bochánek, položíme jej na vyložený plech a dáme zhruba na hodinu péct.
  • Hotový chléb necháme vychladnout na mřížce, aby mohla unikat vlhkost.

Poznámka k receptu:

Místo jednoho bochníčku chleba můžete z těsta vytvarovat bulky. Z uvedeného množství jich připravíte asi 4 kusy.
Nutriční hodnoty jsou spočítané na 1 celý bochník, je v nich zahrnutá směs Topnatur, vajíčka i jogurt.

Orientační výživové hodnoty na 1 porci:

Množství: 1bochník | Kalorie: 1036kcal | Sacharidy: 22g | Bílkoviny: 66g | Tuky: 75g
Líbí se vám recept?Další porci low carb inspirace najdete na mém Pinterestu!