Go Back
losos s holandskou omáčkou recept

Holandská omáčka

Jedna z báječných omáček, ideálních pro vyznavače low carb stravování. Nemá chybu!
Chutnalo? Ohodnoťte prosím recept:
0 z 0 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Čas celkem: 15 min
Porce: 1
Autor: LadyLowCarb.cz

POTŘEBUJEME

  • 1 ks žloutek
  • 80 g máslo
  • 2 lžička citronová šťáva
  • Sůl

POSTUP

  • Vezmeme si rendlík a napustíme do něj 1-2 cm vody. Dáme vařit. 
  • Mezitím si připravíme druhý, menší rendlík, který vložíme do prvního; jeho dno by nemělo být ponořené ve vodě. 
  • Jakmile se voda ohřeje, stáhneme teplotu na minimum, případně zcela vypneme. Druhý rendlík by měl být příjemně nahřátý, nikoliv však horký. Tuto teplotu se snažte udržet.
  • Do druhého rendlíku (toho nahoře) dáme žloutek, citronovou šťávu a špetku soli. Ručně šleháme cca 5 minut. Směs by měla zesvětlat a lehce nabýt na objemu.
  • Máslo nakrájíme na malé kousky, postupně začneme přidávat k žloutkové směsi. Nejdříve menší kousky a mícháme, dokud se nerozpustí. Až máme spotřebovanou zhruba polovinu másla, můžete přidávat po větších dávkách.
  • Hotovou omáčku ještě chvíli šlehejte a ihned podávejte. 

Poznámka k receptu:

Z tohoto množství připravíte 1 porci; vystačí na 200 g lososa a 200 g zelených fazolek připravených na másle.

VYBAVENÍČKO K LOW CARB VAŘENÍ:

Líbí se vám recept?Další porci low carb inspirace najdete na mém Pinterestu!