Vezmeme si rendlík a napustíme do něj 1-2 cm vody. Dáme vařit.
Mezitím si připravíme druhý, menší rendlík, který vložíme do prvního; jeho dno by nemělo být ponořené ve vodě.
Jakmile se voda ohřeje, stáhneme teplotu na minimum, případně zcela vypneme. Druhý rendlík by měl být příjemně nahřátý, nikoliv však horký. Tuto teplotu se snažte udržet.
Do druhého rendlíku (toho nahoře) dáme žloutek, citronovou šťávu a špetku soli. Ručně šleháme cca 5 minut. Směs by měla zesvětlat a lehce nabýt na objemu.
Máslo nakrájíme na malé kousky, postupně začneme přidávat k žloutkové směsi. Nejdříve menší kousky a mícháme, dokud se nerozpustí. Až máme spotřebovanou zhruba polovinu másla, můžete přidávat po větších dávkách.
Hotovou omáčku ještě chvíli šlehejte a ihned podávejte.
Notes
Z tohoto množství připravíte 1 porci; vystačí na 200 g lososa a 200 g zelených fazolek připravených na másle.
Keyword Bez lepku, Keto, Low carb, Primal, Vegetariánské