Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Vaječná frittata s brokolicí
LadyLowCarb.cz
Výborný rychlý low carb recept: frittata s brokolicí, sýrem a plátky opečené slaniny.
5
z 1 hodnocení
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
20
min
Cook Time
20
min
Total Time
40
min
Course
Oběd, Večeře
Cuisine
Italská kuchyně
Porce
3
Kalorie
653
kcal
Equipment
Low carb Voňavá kuchařka
Zástěra s puntíky
Železná pánev DeBuyer 24 cm
Ingredients
5
ks
vejce
200
g
tvrdý sýr
tučný, použila jsem Brie
100
g
brokolice
blanšírovaná
150
g
slanina
nebo uzený bok
1
lžíce
voda
horká
1
lžička
máslo
na vymazání pánve
Instructions
Blanšírování brokolice:
Dáme vařit vodu, ve které oblanšírujeme brokolici. Vodu dostatečně osolíme, jako bychom vařili těstoviny.
Brokolici opláchneme a rozložíme na růžičky, cca 4 cm velké.
Jakmile voda začne vřít, brokolici do ní opatrně vložíme.
Vaříme na plný plamen cca 4 minuty, pak růžičky brokolice vyjmeme a ihned zchladíme ve studené vodě.
Ideální je, pokud si připravíme bokem mísu s vodou, do které přidáme led.
Frittata:
Zapneme troubu (elektrická na 170 °C).
Na pánvi osmažíme plátky slaniny nebo uzeného boku, poté je dáme stranou.
Sýr nakrájíme na malé kostičky.
Pánev, kterou budeme dávat do trouby, vymažeme máslem.
Vejce ušleháme se lžící horké vody do pěny. Vlijeme do pánve, kterou můžeme vložit do trouby (nemá dřevěnou nebo plastovou rukojeť).
Do vaječné pěny v pánvi rovnoměrně nasypeme nakrájený sýr, poklademe růžičkami brokolice, vložíme „nastojato“ plátky slaniny.
Dáme zapéct do trouby na 20 minut.
Notes
Frittata podle tohoto receptu je dělaná v pánvi o pr. 24 cm, vystačí asi na 3 porce.
Keyword
Bez lepku, Keto, Low carb, Primal