Go Back
low carb piškot

Čokoládový low carb piškot

LadyLowCarb.cz
Základní čokoládové těsto z mandlové mouky. 
4.67 z 3 hodnocení
Prep Time 20 min
Cook Time 30 min
Total Time 50 min
Course Dezert
Cuisine Česká kuchyně
Porce 4
Kalorie 365 kcal

Equipment

  • Low carb Voňavá kuchařka
  • Pekáček Tescoma 24x24 cm
  • Zástěra s puntíky

Ingredients
  

  • 3 ks vejce
  • 100 g Mandlová mouka
  • 25 g Hořká čokoláda min 70 %
  • 100 ml smetana na šlehání min 30 % tuku
  • 10 g Kakaový prášek
  • 1 lžička Kypřicí prášek s vinným kamenem
  • 90 g XYLITOL low carb cukr nebo jiné low carb sladidlo
  • 2 lžíce horká voda
  • Sůl

Instructions
 

  • Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • Do vodní lázně dáme rozpustit čokoládu, přidáme 3 lžíce smetany.
  • Pekáček o straně cca 20 cm vyložíme pečicím papírem.
  • Vejce opatrně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  • Bílky ušleháme v tuhý sníh, pokud jste vejce vyndali z lednice, přidejte na začátku šlehání k bílkům lžíci horké vody, a také špetičku soli.
  • Žloutky, xylitol a lžíci horké vody našleháme elektrickým šlehačem.
  • K žloutkové směsi přidáme rozpuštěné kakao a zbytek smetany. Promícháme, aby se vše spojilo.
  • Přisypeme mandlovou mouku, kakao a lžičku kypřicího prášku z vinného kamene.
  • Opatrně promícháme, nakonec lehce stěrkou vmícháme ušlehaný sníh.
  • Směs nalijeme do pekáčku a dáme péct zhruba na 30 minut.
  • Po půl hodině vyzkoušejte špejlí, zda je upečeno. Je-li špejle suchá, vyndáváme z trouby a necháme vychladnout.
  • Zchladnutý dezert krájíme a podáváme.

Notes

Tento “moučník” je skvělým základem pro low carb dezerty: s krémem z mascarpone nebo jako oplatka ke keto zmrzlině.
 
Pečený piškot vyjde zhruba na 4 porce.
Keyword Bez lepku, Keto, Low carb, Primal, Vegetariánské