Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Čokoládový low carb piškot
LadyLowCarb.cz
Základní čokoládové těsto z mandlové mouky.
4.67
z
3
hodnocení
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
20
min
Cook Time
30
min
Total Time
50
min
Course
Dezert
Cuisine
Česká kuchyně
Porce
4
Kalorie
365
kcal
Equipment
Low carb Voňavá kuchařka
Pekáček Tescoma 24x24 cm
Zástěra s puntíky
Ingredients
3
ks
vejce
100
g
Mandlová mouka
25
g
Hořká čokoláda
min 70 %
100
ml
smetana na šlehání
min 30 % tuku
10
g
Kakaový prášek
1
lžička
Kypřicí prášek s vinným kamenem
90
g
XYLITOL low carb cukr
nebo jiné low carb sladidlo
2
lžíce
horká voda
Sůl
Instructions
Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Do vodní lázně dáme rozpustit čokoládu, přidáme 3 lžíce smetany.
Pekáček o straně cca 20 cm vyložíme pečicím papírem.
Vejce opatrně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Bílky ušleháme v tuhý sníh, pokud jste vejce vyndali z lednice, přidejte na začátku šlehání k bílkům lžíci horké vody, a také špetičku soli.
Žloutky, xylitol a lžíci horké vody našleháme elektrickým šlehačem.
K žloutkové směsi přidáme rozpuštěné kakao a zbytek smetany. Promícháme, aby se vše spojilo.
Přisypeme mandlovou mouku, kakao a lžičku kypřicího prášku z vinného kamene.
Opatrně promícháme, nakonec lehce stěrkou vmícháme ušlehaný sníh.
Směs nalijeme do pekáčku a dáme péct zhruba na 30 minut.
Po půl hodině vyzkoušejte špejlí, zda je upečeno. Je-li špejle suchá, vyndáváme z trouby a necháme vychladnout.
Zchladnutý dezert krájíme a podáváme.
Notes
Tento “moučník” je skvělým základem pro low carb dezerty: s krémem z mascarpone nebo jako oplatka ke keto zmrzlině.
Pečený piškot vyjde zhruba na 4 porce.
Keyword
Bez lepku, Keto, Low carb, Primal, Vegetariánské