V mikrovlnce ohřejeme Lučinu, sama nechávám necelou minutu na střední výkon. Rozmícháme, aby byla Lučina rovnoměrně teplá.
Do rendlíčku s rozpuštěnou čokoládou přidáme ohřátou Lučinu, Xylitol, pomerančový extrakt a kakaový prášek. Důkladně promícháme.
Necháme zchladnout na kuchyňské lince, jakmile je to možné, dáme hmotu na truffles do ledničky.
Až hmota v ledničce dostatečně zatuhne, nabíráme lžičkou nešizené množství, rychle vytvarujeme do kuličky o průměru 3-4 cm, zlehka obalíme v kakaovém prášku. Vložíme na chvíli do mrazáku a poté podáváme. Skladujeme v chladu.
Poznámka k receptu:
Z tohoto množství připravíte asi 10-12 truffles. Podobnému typu dezertu se v zahraničí říká keto fat bombs.