Go Back
pomazánka z červené řepy lowcarb

Pomazánka z pečené řepy

Jednoduše vynikající pomazánka z červené řepy, low carb & keto friendly.
Chutnalo? Ohodnoťte prosím recept:
4 z 1 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 20 min
Vaření, pečení: 1 hod
Čas celkem: 1 hod 20 min
Porce: 4
Autor: LadyLowCarb.cz

POTŘEBUJEME

POSTUP

  • Rozpálíme troubu na 160 °C (elektrická, bez horkovzduchu).
  • Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kolečka 2 cm silná.
  • Plech vyložíme pečicím papírem a poklademe kolečky řepy. Řepu zakápneme olivovým olejem a lehkou rukou osolíme. Pečeme do změknutí, trvá to zhruba hodinu. V polovině pečení plátky řepy otočíme. 
  • Smetanu ohřejeme (nevaříme!), jen aby byla tak akorát teplá. Upečenou řepu stáhneme z plechu a co nejdříve umixujeme se smetanou. Pomazánku nejlépe umixujete v elektrickém sekáčku.
  • Vlašské ořechy nameleme nebo umixujeme a smícháme s řepným základem.
  • Česnek utřeme a spolu se solí a pepřem přidáme do pomazánky z řepy – dochucujeme podle potřeby. 
  • Mažeme na krajíčky chleba, poklademe tenkými plátky kozího sýra a posypeme nasekanou pažitkou.

Poznámka k receptu:

Čas k přípravě: příprava 10 min, pečení řepy 60 min, mixování 15 min.

Orientační výživové hodnoty na 1 porci:

Množství: 1ze 4 | Kalorie: 208kcal | Sacharidy: 9g | Bílkoviny: 7g | Tuky: 16g
Líbí se vám recept?Další porci low carb inspirace najdete na mém Pinterestu!