Go Back
pomazánka z červené řepy lowcarb

Pomazánka z pečené řepy

LadyLowCarb.cz
Jednoduše vynikající pomazánka z červené řepy, low carb & keto friendly.
4 z 1 hodnocení
Prep Time 20 min
Cook Time 1 hr
Total Time 1 hr 20 min
Course Pomazánka
Cuisine Česká kuchyně
Porce 4
Kalorie 208 kcal

Equipment

  • Low carb Voňavá kuchařka
  • Elektrický sekáček
  • Vlašské ořechy Exclusive

Ingredients
  

  • 2 ks červená řepa střední
  • 100 ml smetana na vaření cca 12 %
  • 50 g Vlašské ořechy
  • 2 stroužek česnek
  • kozí sýr
  • pažitka
  • Sůl
  • pepř
  • Olivový olej

Instructions
 

  • Rozpálíme troubu na 160 °C (elektrická, bez horkovzduchu).
  • Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kolečka 2 cm silná.
  • Plech vyložíme pečicím papírem a poklademe kolečky řepy. Řepu zakápneme olivovým olejem a lehkou rukou osolíme. Pečeme do změknutí, trvá to zhruba hodinu. V polovině pečení plátky řepy otočíme. 
  • Smetanu ohřejeme (nevaříme!), jen aby byla tak akorát teplá. Upečenou řepu stáhneme z plechu a co nejdříve umixujeme se smetanou. Pomazánku nejlépe umixujete v elektrickém sekáčku.
  • Vlašské ořechy nameleme nebo umixujeme a smícháme s řepným základem.
  • Česnek utřeme a spolu se solí a pepřem přidáme do pomazánky z řepy – dochucujeme podle potřeby. 
  • Mažeme na krajíčky chleba, poklademe tenkými plátky kozího sýra a posypeme nasekanou pažitkou.

Notes

Čas k přípravě: příprava 10 min, pečení řepy 60 min, mixování 15 min.
Keyword Bez lepku, Bez vajec, Keto, Low carb, Primal, Vegetariánské