Go Back
pečená low carb zelenina

Zelenina zapékaná v troubě

LadyLowCarb.cz
Skvělý low carb recept, při kterém zužitkujete spoustu zbytků, které najdete v lednici.
4 z 1 hodnocení
Prep Time 15 min
Cook Time 45 min
Total Time 1 hr
Course Oběd, Večeře
Cuisine Česká kuchyně
Porce 2
Kalorie 1109 kcal

Equipment

  • Low carb Voňavá kuchařka
  • Zapékací mísa
  • Zástěra s puntíky

Ingredients
  

  • 300 g batáty
  • 1 ks mrkev střední
  • 1/2 hlávka červené zelí
  • 1 ks kedlubna
  • 250 ml smetana na šlehání 30 % a více
  • 150 g balkánský sýr
  • 100 g tvrdý sýr např. Gouda 45 %
  • 80 g slanina
  • Sůl
  • pepř
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Instructions
 

  • Zeleninu očistíme a nakrájíme na zhruba stejně velké kusy.
  • Nasypeme do ohnivzdorné mísy, osolíme a opepříme.
  • Slaninu nakrájíme na kostičky a na kousku másla nebo ghíčka opečeme. Nasypeme na zeleninu a vše promícháme.
  • Zalijeme smetanou na šlehání, posypeme rozdrobeným balkánským sýrem. 
  • Mísu přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Vždy zhruba po 20 minutách promícháme.
  • Na posledních 10 minut stáhneme alobal a necháme na povrchu zapéct, nakonec posypeme nastrouhanou goudou, necháme ji rozpustit.
  • Servírujeme poprášené čerstvě mletým pepřem a ozdobené pokrájenými bylinkami (např. pažitka).

Notes

Můj tip: zcela snadný low carb recept, minimální příprava, zelenina se peče sama!
Keyword Bez lepku, Bez vajec, Keto, Low carb, Primal