Okurku oloupeme (domácí z ověřeného „chovu“ nemusíme) a nastrouháme na tenké plátky. Ideální je mandolína, případně struhadlo, já jsem krájela plátky nožem.
Česnek oloupeme a utřeme, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Do salátu jsem použila bílou část a asi dva centimetry zelené natě. Kopr opereme, osušíme a pokrájíme – pár načepýřených konců necháme na zdobení.
Zakysanou smetanu ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a vše promícháme, až všechny ingredience krásně prolnou.
Nakrájenou okurku s cibulkou vsypeme do větší misky, zalijeme ochucenou zakysanou smetanou a vše promícháme.
Rozdělíme do mističek, před servírováním poprášíme kurkumou a posypeme snítky kopru, které jste nechali stranou. Ihned podáváme.
Notes
Porce zhruba pro dva low carb hladovce, ideál jako nízkosacharidová příloha.
Keyword Bez lepku, Bez vajec, Keto, Low carb, Primal, Vegetariánské