Go Back
low carb okurkový salát se smetanou a koprem

Okurkový salát se zakysanou smetanou a koprem

LadyLowCarb.cz
Skvělý okurkový salát v low carb verzi pro nízkosacharidovou stravu.
4 z 1 hodnocení
Prep Time 15 min
Total Time 15 min
Course Salát
Cuisine Česká kuchyně
Porce 2
Kalorie 130 kcal

Equipment

  • Low carb Voňavá kuchařka
  • Zástěra s puntíky

Ingredients
  

  • 1 ks salátová okurka
  • 100 ml zakysaná smetana
  • 1 snítka kopr
  • 1 ks jarní cibulka
  • 1 stroužek česnek
  • Sůl
  • pepř
  • citronová šťáva
  • Kurkuma mletá

Instructions
 

  • Okurku oloupeme (domácí z ověřeného „chovu“ nemusíme) a nastrouháme na tenké plátky. Ideální je mandolína, případně struhadlo, já jsem krájela plátky nožem. 
  • Česnek oloupeme a utřeme, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Do salátu jsem použila bílou část a asi dva centimetry zelené natě. Kopr opereme, osušíme a pokrájíme – pár načepýřených konců necháme na zdobení. 
  • Zakysanou smetanu ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a vše promícháme, až všechny ingredience krásně prolnou. 
  • Nakrájenou okurku s cibulkou vsypeme do větší misky, zalijeme ochucenou zakysanou smetanou a vše promícháme. 
  • Rozdělíme do mističek, před servírováním poprášíme kurkumou a posypeme snítky kopru, které jste nechali stranou. Ihned podáváme.

Notes

Porce zhruba pro dva low carb hladovce, ideál jako nízkosacharidová příloha.
Keyword Bez lepku, Bez vajec, Keto, Low carb, Primal, Vegetariánské