Go Back
low carb okurkový salát se smetanou a koprem

Okurkový salát se zakysanou smetanou a koprem

Skvělý okurkový salát v low carb verzi pro nízkosacharidovou stravu.
Chutnalo? Ohodnoťte prosím recept:
4 z 1 hodnocení
Vytisknout Připnout
Příprava: 15 min
Čas celkem: 15 min
Porce: 2
Autor: LadyLowCarb.cz

POTŘEBUJEME

  • 1 ks salátová okurka
  • 100 ml zakysaná smetana
  • 1 snítka kopr
  • 1 ks jarní cibulka
  • 1 stroužek česnek
  • Sůl
  • pepř
  • citronová šťáva
  • Kurkuma mletá

POSTUP

  • Okurku oloupeme (domácí z ověřeného „chovu“ nemusíme) a nastrouháme na tenké plátky. Ideální je mandolína, případně struhadlo, já jsem krájela plátky nožem. 
  • Česnek oloupeme a utřeme, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Do salátu jsem použila bílou část a asi dva centimetry zelené natě. Kopr opereme, osušíme a pokrájíme – pár načepýřených konců necháme na zdobení. 
  • Zakysanou smetanu ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a vše promícháme, až všechny ingredience krásně prolnou. 
  • Nakrájenou okurku s cibulkou vsypeme do větší misky, zalijeme ochucenou zakysanou smetanou a vše promícháme. 
  • Rozdělíme do mističek, před servírováním poprášíme kurkumou a posypeme snítky kopru, které jste nechali stranou. Ihned podáváme.

Poznámka k receptu:

Porce zhruba pro dva low carb hladovce, ideál jako nízkosacharidová příloha.

VYBAVENÍČKO K LOW CARB VAŘENÍ:

Orientační výživové hodnoty na 1 porci:

Množství: 1ze 2 | Kalorie: 130kcal | Sacharidy: 8g | Bílkoviny: 4g | Tuky: 9g
Líbí se vám recept?Další porci low carb inspirace najdete na mém Pinterestu!